Siirry sisältöön

YouTube-mainonta

YouTube-videopalvelun sisältöjä katsotaan päivittäin ympäri maailman uskomattomat yli miljardi tuntia. Lisäksi käyttäjät lataavat palveluun uutta sisältöä jopa 500 tunnin edestä joka minuutti, mikä takaa loputtoman määrän katseltavaa. Mielenkiintoista on myös, että YouTube on paitsi videopalvelu, myös maailman toiseksi käytetyin hakukone.

Miksi YouTube-mainonta kannattaa? 

Kuluttajat suuntaavat YouTubeen katsomaan videosisältöjä ja etsimään uutta tietoa, minkä vuoksi he ovat vastaanottavaisia markkinointiviestillesi. Tilastojen valossa on havaittu, että peräti 70 % katsojista on päätynyt ostamaan tuotteen nähtyään sen ensimmäistä kertaa YouTubessa. Näkyvyys YouTubessa on siis selkeästi arvokasta liiketoiminnalle.

Videoiden käyttö markkinoinnissa kasvaa vauhdilla. Videoiden vahvuutena on kyky esittää monimutkaisiakin asioita tiiviisti ja helposti ymmärrettävässä muodossa. Verrattuna muihin markkinoinnin sisältömuotoihin, videot kykenevät erityisen tehokkaasti herättämään tunteita katsojissa. Monet kokevat myös, että videoita on miellyttävämpi kuluttaa verrattuna perinteiseen tekstimuotoiseen sisältöön.

Google tarjoaa laajan valikoiman erilaisia näyttömahdollisuuksia YouTuben videomainoksille.

Toisin kuin muussa Google-mainonnassa, videomainoksia voidaan kohdentaa myös aiemmin mainoksia nähneille käyttäjille. Tämä avaa mahdollisuuden luoda esimerkiksi jatkuvia mainosvideoketjuja, jotka kertovat laajempaa tarinaa useiden peräkkäisten videoiden avulla.

Myös käyttäjien katsomien videoiden aihealueiden mukaan on mahdollista kohdentaa mainontaa. Tämä varmistaa, että mainostetut tuotteet tai palvelut vastaavat kohdeyleisön tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisäksi Google tarjoaa kattavaa analytiikkaa YouTube-mainonnan tueksi, mikä mahdollistaa markkinoinnin tehokkuuden analysoinnin. Tämän datan avulla YouTube-mainontaa voidaan hienosäätää esimerkiksi budjetin käytön tai hakusanojen valinnan suhteen.

YouTuben käyttäjätilastoja 2022. Käyttäjiä Suomessa 4730000. Sukupuolijakauma: miehet 49 %, naiset 51 %.

Millaisia YouTube-mainokset ovat?

Erilaisia mainostyyppejä YouTubessa voidaan esittää joko videoiden alkumetreillä, keskivaiheilla tai lopussa. Näiden lisäksi mainokset voivat näkyä myös muilla verkkosivustoilla, jotka hyödyntävät Googlen verkostoa videoiden esittämiseen.

Alla on esitelty erilaisia mainostyyppejä. Näiden valinta on syytä tehdä huolellisesti huomioiden mainonnan tarpeet ja tavoitteet.

 • Bumper-mainokset: Ennen varsinaisen videon alkua näytetään lyhyitä, 6 sekunnin mittaisia ohittamattomia mainoksia. Bumper-mainokset ovat erityisen tehokkaita brändin tunnistettavuuden ja näkyvyyden lisäämisessä.
 • Ohitettavat videomainokset: 15 tai 20 sekunnin mittaiset mainokset näkyvät sekä YouTubessa että Googlen videoverkostossa. Käyttäjällä on mahdollisuus ohittaa mainos ensimmäisen viiden katselusekunnin jälkeen. Tämä mainostyyppi on tehokas väline brändin tunnettuuden lisäämiseen ja verkkokauppamyyntien kasvattamiseen.
 • Ohittamattomat videomainokset: YouTube-videoiden yhteydessä näytettävät 15 tai 20 sekunnin mittaiset mainokset voivat ilmestyä ennen videoita, videon aikana tai sen jälkeen. Tätä mainostyyppiä kannattaa käyttää brändin tunnettuuden ja näkyvyyden lisäämisessä.
 • In-feed-videomainokset: In-feed-mainokset sijoittuvat YouTuben kotisivulle ja hakutuloksiin. Ne soveltuvat moniin erilaisiin mainonnan tavoitteisiin, mutta erityisen tehokkaasti ne edistävät myynnin kasvua, etenkin verkkokaupassa.
 • Outstream-videomainokset: Outstream-mainokset ovat mobiilivideomainoksia, jotka näkyvät YouTuben ulkopuolella Googlen videoverkostossa. Tämä mainostyyppi tarjoaa kustannustehokkaan keinon tavoittaa uusia potentiaalisia asiakkaita.
 • Masthead-mainokset: 30 sekunnin pituiset mainokset pyörivät automaattisesti YouTuben etusivulla ilman ääntä. Näiden avulla voidaan tavoittaa laaja yleisö lyhyessä ajassa. Masthead-mainokset soveltuvat erityisen hyvin uusien tuotteiden tai palveluiden markkinointiin.

GidiUpin jatkuvan digimarkkinoinnin prosessi

 • Aloitamme huolellisella digimarkkinoinnin strategisella suunnittelulla, joka sisältää muun muassa sisältöjen, kohderyhmien ja tavoitteiden määrittelyn yhdessä asiakkaan kanssa. Suunnittelu on tärkeä vaihe, jossa kaikille osapuolille selvennetään, mitä tehdään, miten ja miksi.
 • Suunnitelmassa määriteltyjen tavoitteiden asettamista varten määrittelemme ja toteutamme mittariston, jonka avulla tuloksia seurataan. Toteutamme tulosten sekä lyhyemmän että pidemmän aikavälin seurannan. Mittaristo ja tavoitteiden seuranta ei välttämättä perustu pelkästään digimarkkinoinnin lukuihin, vaan mukaan voidaan ottaa myös esimerkiksi asiakkaan liiketoiminnan lukuja CRM-järjestelmästä.
 • Suunnittelemme ja toteutamme digimarkkinoinnissa käytettävät luovat sisällöt. Toteutetut sisällöt muokataan mahdollisten asiakkaan kommenttien mukaisesti. Sopimuksesta riippuen materiaalien toteutuksen voi hoitaa myös asiakas itse.
 • Koostamme suunnitelman pohjalta muutokset tai mahdolliset uudet kampanjat valittuihin mainosjärjestelmiin, esimerkiksi Googlen ja Metan alustoille. Kun muutokset ovat valmiina, käynnistetään ne sovittuna ajankohtana.
 • Asiakkuudesta vastaavalle asiantuntijalle on varattu tyypillisesti joka viikko sopimuksen mukainen määrä aikaa ylläpitotoimiin. Nämä toimet sisältävät mainonnan tulosten seuraamisen ja mainonnan optimointiin tähtäävien toimenpiteiden toteutuksen. Rutiinitoimien automatisoinnilla ja prioriteettilistojen avulla otamme kaiken irti sovituista työtunneista. Keskitymme toiminnassamme analysointiin ja laajempiin kehitystoimenpiteisiin.
 • Pidämme vähintään kerran kuukaudessa työpalaverin asiakkaan kanssa, jonka yhteydessä raportoimme digimarkkinoinnin tulokset selkeän ja visuaalisen Looker Studio -raportin kautta. Käymme arvokasta dialogia asiakkaan kanssa ja haastamme häntä kertomaan yrityksen tilanteesta myös liiketoiminnan näkökulmasta. Palaverin yhteydessä käsittelemme myös muut ajankohtaiset asiakkuuteen liittyvät asiat.

Google Partner

Olemme Googlen sertifioima Partner-toimisto. Tämä tarkoittaa, että asiantuntijamme ovat Googlen tunnustamia ammattilaisia Google Ads -mainosjärjestelmän käytössä. Google Partneriksi pääseminen vaatii tarpeeksi suuren mainosbudjetin hallintaa, asiakkaiden liikevaihdon kasvattamista, vahvaa asiakashallintaa ja asiakasmäärän kasvattamista.

Somemainonnan asiakkaitamme

Kiinnostuitko YouTube-mainonnasta?

Me GidiUpilla olemme YouTube-mainonnan asiantuntijoita, ja autamme mielellämme sinuakin onnistuneen kampanjan tai jatkuvan mainonnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää yrityksesi tarpeista.

Miten haluat yhteydenoton?